Persisk köttgryta

Igår var jag och en kär vän på en nyöppnad Persisk restaurang på Möllan! 
Fick äta sjukt god lammgryta med ris 👌
Ville försöka efterlikna receptet och här är mitt försök fast på oxkött som jag hade hemma ist för lammleg! 😊
Här kommer receptet efter förfrågan!


1 gul lök 
500g grytbitar av högrev 
Några vitlöksklyftor 
2-3 morrötter
2-3 msk tomatpure
2-3 lagerblad
1 kanelstång
1msk salt
1krm peppar 
1 tsk spiskummin
Lite olja
Vatten så det täcker

Stek lök och kött i lite olja, tillsätt resterande ingredienser och låt koka under lock 3 h. Smaka av och tillsätt ev mer salt vid behov! 
Grytan är klar när köttet är mjukt! 
Servera gärna med ris eller bulgur och en god sallad med bröd till! 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0